UkrReferat.com
найбільша колекція україномовних рефератів

Всього в базі: 75855
останнє поновлення: 2016-12-09
за 7 днів додано 17

Реферати на українській
Реферати на російській
Українські підручники

$ Робота на замовлення
Реклама на сайті
Зворотній зв'язок

 

ПОШУК:   

реферати, курсові, дипломні:

Українські рефератиРусские рефератыКниги
Назва Дятли
Автор
РозділБіологія, зоологія, ботаніка, аграрна наука
ФорматWord Doc
Тип документуКурсова
Продивилось6145
Скачало230
Опис
Безкоштовна робота з біології. Скачати і отримати високі бали!
ЗАКАЧКА
Замовити оригінальну роботу

 

Р я д д я т л

и

 

P i c i f o r m e n

s

 

 

Птахи малих і середніх розмірів, з жорстким оперенням. Стернові пера,

на які вони спираються під час лазіння по деревах, особливо жорсткі.

Оперення строкате, білих, чорних, зелених і червоних кольорів. Дзьоб

прямий, гострий, у птахів більшості видів – це знаряддя для

роздовбування кори і деревини. Голова велика, з сильно розвиненою

мускулатурою. Язик може далеко висовуватись з рота, за його допомогою

птахи дістають з тріщин здобич. Життя переважної більшості дятлів тісно

пов’язане з лісом. Гнізда роблять у дуплах дерев, причому дупло

видовбують самі. Яйця білі, блискучі. Птахи нагніздні. Пташенята

вилуплюються голими і сліпими. Мають на лапках шкіряні мозолі, за

допомогою яких можуть лазити по стінках дупла. Птахи живляться переважно

комахами, їхніми личинками, лялечками, поїдають багато шкідників лісу.

Осілі, але восени і взимку кочують у пошуках їжі, іноді за межі

гніздової території.

 

Ряд поділяється на два підряди, включає 379 видів. В Україні можна

зустріти лише представників підвиду справжніх дятлів, родини справжніх

дятлів. До родини належить 209 видів. У фауні колишнього СРСР –15 видів.

В Україні – 11 видів. Викопні рештки відомі з міоценту.

 

 

 

 

 

Ж о в н а ч о р н а

 

D r i o c o p u s m a r t i u s

 

 

 

 

 

Маса до 400 г. Дорослі птахи чорні. З блискучим відтінком. На верхній

частині голови велика червона пляма – “ шапочка “. У самки вона менша

ніж у самця, і закриває задню потиличну частину голови. У молодих

птахів оперення бурувате, не блискуче. Пляма на голові блідо-червона.

 

Поширені в зоні хвойних лісів Європи і Азії, втому числі в гірських

лісах Південної Європи і Кавказу. На Україні не численні і осілі,

почасти кочові птахи Полісся, Карпат, деяких районів Північного

лісостепу. Характерні місця перебування – ділянки старих

високостовбурних хвойних і мішаних лісів.

 

У природі визначаються за великими розмірами і характерною

поведінкою: польотом, лазінням по деревах, довбанням дерев, властивим

усім дятлам, за чорним забарвленням і червоною “ шапочкою “. Голос дуже

характерний – пронизливе “ кри-кри-кри “ або протяжне сумне “ уііі-уііі

“. У шлюбний період, як і інші дятли, подають дуже гучні “трелі”, швидко

стукаючи дзьбом по розколотому сучку, який при цьому деренчить.

Живляться виключно комахами, яких видобувають з-під кори і в деревині.

Сухі стовбури і гілки можуть повністю оголювати. В складі їжі

переважають короїди, усачі ( личинки й дорослі форми ), мурашки, яких

дістають з мурашника. Узимку частково живляться насінням хвойних,

видобуваючи його із шишок. Гнізда в дуплі, яке видовбують самі, частіше

в осиках, соснах на значній висоті. Розміри дупла великі. Потім ці дупла

використовуються іншими дуплогніздовими птахами, а також білками,

сонями, кажанами та іншими тваринами.

-----> Page:

0 [1] [2]

ЗАМОВИТИ ОРИГІНАЛЬНУ РОБОТУ