UkrReferat.com
найбільша колекція україномовних рефератів

Всього в базі: 75855
останнє поновлення: 2016-12-09
за 7 днів додано 12

Реферати на українській
Реферати на російській
Українські підручники

$ Робота на замовлення
Реклама на сайті
Зворотній зв'язок

 

ПОШУК:   

реферати, курсові, дипломні:

Українські рефератиРусские рефератыКниги
НазваЧеркаський обласний краєзнавчий музей
Автор
РозділКраєзнавство, етнографія, етнологія
ФорматWord Doc
Тип документуКурсова
Продивилось16495
Скачало572
Опис
Безкоштовна робота. Закачати
ЗАКАЧКА
Замовити оригінальну роботу

унами і птахами. Активна переважно вночі, хоча взимку і навесні

зустрічається і вдень.

 

Ще один представник сов - сова вухата. На голові має добре помітні

пір’яні "вушка". Полює тільки ввечері і вночі. Не дуже обережна, людину

підпускає на близьку відстань. Ці два види сов є осілими птахами

Черкащини.

 

Лісові ділянки старого та середнього віку вибирає для гніздування також

канюк звичайний – найчисельніший з денних хижих птахів області. На

відміну від яструба, в раціоні канюка переважають мишоподібні гризуни,

на яких він полює, ширяючи над полями.

 

Велика роль в харчових ланцюгах лісу належить ссавцям. Добування корму -

головне заняття цих тварин. Звірі витрачають на це до 90% того часу,

коли вони не сплять.

 

В експозиції - представники комахоїдних ссавців.

 

Їжак - типовий мешканець листяних і мішаних лісів, де селиться в

заростях чагарників, на галявинах, узліссях, вирубках.

 

Живиться переважно комахами, їх личинками, дрібними хребетними

(полівками, жабами, ящірками). Зрідка може їсти ягоди. Полює на гадюк,

яких з’їдає цілими. Їхню отруту переносить легше, ніж людина. На

полювання виходить у сутінках. Взимку їжаки сплять, ніяких запасів не

зиму не роблять. Сплячка глибока, супроводжується зниженням температури

тіла, уповільненням дихання і серцебиття, зменшенням маси тіла на

третину, а то у наполовину. Має розвинений підшкірний шар поздовжніх

кільцевих м’язів, при скороченні яких тіло згортається в голчасту кулю.

 

До комахоїдних належить і кріт звичайний, найбільше ходів якого

зустрічається на узліссях листяних лісів, в заплавах річок.

 

Улюблена їжа - дощові черв’яки, рух яких він відчуває крізь метровий шар

ґрунту. За одну трапезу може з’їсти їх до 20 г. Його здобиччю можуть

стати і дрібні гризуни. Голодувати більше 14-17 годин не може - гине. На

зиму робить харчові запаси з черв’яків. Найактивніші кроти весною і

восени, а протягом доби – вночі і вранці.

 

В експозиції – вовчок сірий, або соня-полчок, яка належить до гризунів.

Для поселення цей звірок вибирає листяні ліси, де велика кількість дуба,

граба, ліщини, дикої груші і дуплистих дерев.

 

Ця тварина активна лише протягом теплого періоду року, веде нічний

спосіб життя. Живиться плодами різних рослин, жолудями, волоськими

горіхами, каштанами, ягодами, фруктами. Може їсти комах та їх личинок,

яйця дрібних птахів та пташенят.

 

Ряд парнокопитних о6’єднує наземних рослиноїдних і всеїдних тварин

великого розміру. Найчастіше це стрункі довгоногі звірі, у яких

виробились пристосування до швидкого тривалого бігу.

 

Лось належить до родини оленячих.

 

Лось легко ходить болотами, вільно переплигує через повалені дерева і

канави, добре плаває, може пірнати часом на 5-метрову глибину. Обережний

і боязкий звір, чує небезпеку за 100-200 м. В природних умовах доживають

до 20 років. На Черкащині ці тварини з’явились в 1957-1962 рр.

 

Найменшим серед оленячих є козуля. Віддає перевагу мішаним лісам з

підліском, галявинами, вирубками. Живиться листям, бруньками, корою,

мохом, лишайниками, ягодами. У самця роги досягають повного розвитку на

-----> Page:

[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] 12 [13] [14] [15] [16] [17]

ЗАМОВИТИ ОРИГІНАЛЬНУ РОБОТУ