UkrReferat.com
найбільша колекція україномовних рефератів

Всього в базі: 75834
останнє поновлення: 2016-11-29
за 7 днів додано 10

Реферати на українській
Реферати на російській
Українські підручники

$ Робота на замовлення
Реклама на сайті
Зворотній зв'язок

 

ПОШУК:   

реферати, курсові, дипломні:

Українські рефератиРусские рефератыКниги
НазваЧеркаський обласний краєзнавчий музей
Автор
РозділКраєзнавство, етнографія, етнологія
ФорматWord Doc
Тип документуКурсова
Продивилось16420
Скачало568
Опис
Безкоштовна робота. Закачати
ЗАКАЧКА
Замовити оригінальну роботу

ість птаха рано навесні дізнаються по його крику, який інколи

порівнюють з ревом бугая. Бугайчик - найменший серед чапель, вага 145 г.

Поширений у всіх районах області, займаючи прибережні зарості, залиті

водою береги і інші малодоступні місця. Перелітний птах, веде нічний

спосіб життя.

 

Група хижих птахів в експозиції представлена шулікою чорним, лунем

болотяним і скопою.

 

Скопа - космополітичний вид. Цих птахів немає тільки в Арктиці і

Антарктиді. Прилітає весною, коли розмерзаються водойми. Оселяється

поблизу великих річок, гнізда мостить на високих деревах, живиться

виключно рибою. Дуже обережний.

 

В Україні рідкісний зникаючий вид, занесений в Червону книгу України. На

прольотах зустрічається практично кожного року, але в невеликій

кількості.

 

Ряд хижі

 

В Червону книгу України потрапив тхір степовий. Цей вид займає ландшафт,

позбавлений деревної та чагарникової рослинності. Живе переважно в норах

ховрахів, хом’яків, попередньо розширюючи їх. Іноді риє нори сам. Полює

як вночі, так і вдень. Основною їжею тхора є ссавці (близько 15 видів),

особливо миші, полівки, водяні щурі, ховрахи, хом’яки. Рідко живиться

комахами, рослинною їжею, іноді – птахами, плазунами. Є корисною

твариною, знищуючи багато шкідливих гризунів. Має цінне хутро.

 

Ряд гризуни

 

За усними повідомленнями на лівобережжі області (Чорнобаївський р-н)

зрідка зустрічається сліпак звичайний. Для поселення йому потрібні

цілинні ділянки з щільним травостоєм та ущільненим ґрунтом. Є справжнім

землериєм, на поверхню виходить дуже рідко. Нори двох типів: поверхневі,

що прокладаються при добуванні корму, і глибинні, які з’єднують жилі і

кормові камери, а також туалетні. Вся система нір самця і самки з

приплодом може займати площу до кількох гектарів. Активний протягом

року. Споживає лише підземні частини рослин. Риюча діяльність особливо

інтенсивна весною і восени. Чисельність цього звірка в Україні невелика.

 

В останні роки різко зменшилась в області кількість ховраха крапчастого.

Це також зв’язано з скороченням площ цілинних ділянок, які є місцями

його поселення. Живиться ховрах в основному соковитими частинами

трав’янистих рослин, (листям, цибулинами, кореневищами, насінням). На

місцях поселення риють нори, які бувають тимчасовими і постійними.

Тимчасову нору прокладають у вигляді похилого ходу, який опускається на

глибину 35-70 см. Основна нора має прямовисний хід, який досягає 1,4 -

1,7 м у глибину і в нижній частині закінчується гніздовою камерою.

Ховрахи - денні тварини. Більшу частину життя звірки перебувають у

сплячці, яка є важливим біологічним пристосуванням до несприятливих

умов.

 

Відкриті місцевості з невеликими лісонасадженнями – місце помешкання

багатьох видів птахів.

 

Рідко залітає на поля Черкащини рожевий шпак. На території України

поширений у південно-східних районах степової зони. Поселяється

колоніями по кількасот тисяч пар. Живиться сараною на різних стадіях її

розвитку та іншими великими комахами.

 

Родина сорокопудових представлена трьома видами. Ці птахи вибирають для

-----> Page:

[0] [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] 15 [16] [17]

ЗАМОВИТИ ОРИГІНАЛЬНУ РОБОТУ